PUTOVANJE KROZ SEĆANJA DUŠE – REGRESIJA U PROŠLE ŽIVOTE

Regresija (regresoterapija) pruža odgovore na mnoge situacije i probleme koji ti se konstantno ponavljaju, a ne umeš samoj sebi da objasniš zbog čega.

Da li ti se nekad desilo da ti neki posao jako teško pada?
Koliko god se trudila da ga uradiš, prosto ne ide. Ne znaš zašto ali ne uspevaš i to te frustrira.

Jesi li nekad primetila da na određene ljude i situacije uvek reaguješ na isti način?
Čak i kada misliš da tvoja reakcija i nije baš ispravna, to se ponavlja iznova i iznova. Nekako osećaš da ne možeš drugačije da postupiš. Kao da te neka nevidljiva sila vuče i da ne možeš da se odupreš.

ŠTA JE REGRESIJA?

Mnogi problemi koje susrećemo u ovom životu imaju uzroke, potpuno neobjašnjive našem racionalnom umu. Zakopani su duboko u našoj duši.

Regresija (regresoterapija) je tehnika vraćanja unazad kroz prostor i vreme.

Kroz ovaj postupak te vodim u daleka sećanja tvoje duše, u neki momenat od trenutka njenog nastajanja. To može biti i pre više stotina, čak i hiljada godina. Koji prošli život će ti se tom prilikom otvoriti, zavisi od namere sa kojom si došla na tretman.

Regresija kao tehnika se zasniva na reinkarnaciji.

Reinkarnacija je fenomen koji priznaju i neguju mnoge kulture širom sveta. Sve je više dokaza da reinkarnacija postoji. Sve više naučnika, doktora i velikih svetskih institucija se bavi istraživanjem ovog fenomena.

Postoje terapeutske tehnike koje nam omogućavaju da pristupimo beskonačnoj bazi sećanja naše duše.

Naša duša pamti sva naša iskustva, osećanja, odnose, razmišljanja i uloge, koje smo birali za sebe od svog postanka do danas. Duša je svemoćna i beskonačna u svojoj savršenosti. Duša je naš izvor mudrosti i bezuslovne ljubavi.

Kada se sa njom povežemo, pristupamo jedinstvenom izvoru pokretačke energije, koju tada možemo korstiti za unapređenje života koji trenutno živimo.

REGRESOTERAPIJA – MOJE ISKUSTVO

Oduvek sam verovala u reinkarnaciju. Neke neobjašnjive stvari u svom životu sam povezivala sa prošlim životima. Na primer, svoju ogromnu ljubav prema Parizu. Kada sam prvi put tamo otišla imala sam osećaj kao da sam kod kuće. Pored toga, orijentacija na pariskim ulicama mi je bila toliko laka, kao da sam prošla tuda puno puta pre.

Međutim i pored toga, reinkarnacija kao tema, iako sam potpuno u nju verovala oduvek, me nije nešto posebno privlačila, iako mi je bilo potpuno jasno šta je reinkarnacija. Jednom prilikom sam naišla na literaturu koja objašnjava kako je putem hipnoze moguće doći do sećanja iz prethodnih života i tako isceljivati situacije, koje su se tada desile. I sve kroz žive primere. Mogućnost lečenja hipnozom me je fascinirala.

Za početak sam odlučila da se podvrgnem tretmanu regresoterapije i proverim da li je iskustvo zaista tako živo i snažno, kao što je opisano u knjigama. Činilo mi se nestvarno. Međutim, kada sam prošla kroz pripremu za regresiju i tretman, zaista mi se potvrdilo da je potpuno realno da se naša duša seća jednako lako prethodnih života, kao i jučerašnjeg dana.

Za našu dušu to je sve isto, za nju prostor i vreme ne postoje. Pa tako kada isceljujemo ta davna iskustva mi osećamo rezultate sada. Regresija je zaista fascinatnan proces, koji daje fenomenalne rezultate i uvide u naše postojanje.

REGRESIJA – OSLOBOĐENJE OD IRACIONALNOG STRAHA

Na prvom tretmanu ja sam lično razrešila puno stvari. Posebno mi je bilo važno razrešenje situacije koja me je dugo mučila. Tokom celog svog odraslog života sam imala paničan strah od gubitka partnera. Zato sam baš puno brinula. Preterano brinula :) Znate ono „bolje da ti bude šta ti žena misli, nego što ti majka misli!“

Nekako sam se u partnerskim odnosima ponašala kao da sam keva :) Toliko sam brinula da to nije bilo normalno. Čim mi se ne javi na telefon ili se ne pojavi negde na vreme, ja sam odmah mislila na najgore. Imala sam potpuno iracionalan strah da mu se nešto desilo. Taj je strah bio izuzetno stresan i iscrpljujuć, nije me napuštao nikada. Jednostavno nisam znala kako da pobedim strah i bilo je mnogo teško živeti sa time.

Moja prva regresija je donela otkriće da sam tamo nekad u 14 veku ostala udovica. Moj muž je bio vitez i iz jedne bitke se nije vratio. Bili smo mladi i kratko u braku, ali je ljubav bila velika. Za života se nisam oporavila od tog gubitka. Patila sam za njim do samog kraja i umrla sam sama i usamljena. Nikada nikom drugom nisam pružila šansu da mi se približi, niti je bilo ikakve radosti u tom životu, nakon njegove smrti.

Lekcija je bila da život ima smisla i u tako teškim okolnostima i da je važno biti zahvalan i naći razloga za radost. Regresija u prošle živote mi je pomogla da razumem odakle taj strah u ovom životu. Isceljenje je bilo snažno i nakon tremana, taj strah je nestao. Uverila sam se da je moguće pobediti strah uz pomoć regresoterapije. Sada se osećam mirno u sličnim situacijama, pa neka mu je i šta mu žena misli ako treba :)

Cela ta situacija dodatno me je zainteresovala za regresiju. Pomisao da mogu pomoći drugima, kao što je tretman pomogao meni bila mi je fascinantna. Čvrsto sam odlučila da se edukujem i naučim sve kako bih mogla profesionalno da se bavim ovom fantastičnom tehnikom.

Obrazovanje u oblasti regresoterapije tada nije bilo dostupno u Srbiji. Zato je bilo je potrebno puno truda i odricanja da bih je završila. Pohađala sam edukaciju za Kliničku Hipnoterapiju i Regresoterapiju 2014, u Italiji. Moj učitelj Paul Aurand je bio dugogodišnji predsednik Instituta Majkla Njutna u Americi. Otvorio je svoju školu u Njujorku i između ostalih lokacija odeljenje u Italiji.

KAKO REGRESIJA MOŽE DA TI POMOGNE

Nakon iskustva povezivanja sa dušom, sa svojom suštinom, dobijamo dublji uvid u svrhu svog postojanja ovde i sada. Tada dostižemo jedan novi nivo shvatanja celog univerzuma i bogatije razumevanje suštine života.

Regresija:

Daje uvide u odnose
Možemo otkriti razloge nekih neostvarenih odnosa bilo ljubavnih, porodičnih ili prijateljskih. Takođe, možemo bolje razumeti neke teške ili problematične odnose.

Otkriva razloge različitih životnih okolnosti

Otkrivamo razloge neispunjenih životnih aspekata. Na primer, zbog čega ne radimo posao koji volimo, ili nismo dovoljno plaćeni i cenjeni na poslu koji radimo. Takve situacije ukazuju na potencijalne blokade na putu ispunjenog i zadovoljnog života, kome svi negde težimo i koji zaista svako od nas i zaslužuje.

Otkriva talente iz prošlih života
Putem regresije u prošli život, možemo otkriti neke svoje zaboravljene talente, inspiracije ili aspiracije. Kada ih osvestimo, oni mogu postati deo naše nove svakodnevnice i upotpuniti naše postojanje.

Oslobađa strahova
Regresija može doneti oslobađanje od briga, pomoći nam da prevaziđemo strahove, blokade, doneti nam bolje razumevanje sebe, ljudi u okruženju, kao i sopstvenih izbora. Regresoterapija nam daje mogućnost da sagledamo život iz drugog ugla, odnosno više perspektive.

Nakon iskustva sa regresoterapijom imamo utisak kao da nam se razbistrilo pred očima, pa sa mnogo većom sigurnošću znamo šta nam je činiti u mnogim životnim situacijama. Ovo iskustvo doprinosi spoznaji šire slike života na ovoj planeti. Takođe i sagledavanju smenjivanja života kroz prostor i vreme, što nam omogućava da bolje sagledamo svoj napredak. Tako sa lakoćom koračamo putem ostvarenja svoje svrhe, ispunjenja naše uloge u ovom životu i ostvarenja svojih najdubljih želja i snova.

Povezuje nas sa anđelima čuvarima, duhovnim vodičima ili drugim učiteljima i mudracima
U stanju duboke hipnoze se povezujemo sa svojom dušom, koja ima pristup svim sećanjima iz prethodnih inkarnacija i duhovnom svetu, u kome obitavaju anđeli, sveci i sva ostala sveta bića.

Razrešava ponavljajuće obrasce
Možemo otkriti uzroke nekih ponavljajućih situacija u našim životima, za koje se pitamo da li je moguće da nam se nešto po ko zna koji put događa, a na isti način.

Povezuje sa srodnim dušama
Možemo prepoznati svoje srodne duše sa kojima smo delili neke od prethodnih života i da bolje razumemo njihove uloge u ovoj zajedničkoj inkarnaciji. Često se inkarniramo sa istim dušama, samo menjamo uloge kroz živote.

Omogućava samorazumevanje
Uz pomoć regresije možemo bolje razumeti naše unutrašnje osećaje, koji naizgled nisu ničim izazvani, kao na primer usamljenost iako smo okruženi ljudima, osećaj nepripadanja porodici ili sredini u kojoj živimo itd. Ili preterane vezanosti za neke ljude ili područja…razne neobjašnjive fobije ili strahove, koje imamo od kad znamo za sebe, a ne pamtimo neku traumu, koja ih je mogla izazvati…uzroci mogu biti vezani za iskustva u nekom od prošlih života, koje kada osvestimo možemo i otkloniti, pa samim tim se osloboditi strahova i našu dušu tog tereta i tako napraviti prostor za produktivniji i ispunjeniji život.

KAKO REGRESIJA REŠAVA LJUBAVNE PROBLEME – ISKUSTVO JEDNE MOJE KLIJENTKINJE

“Došla sam kod Branke sa nadom da ću uspeti da sredim svoj ljubavni život. Ceo život sam bila u nekim polu-odnosima sa partnerima, koji su na ovaj ili onaj način bili nedostupni. Nikad u pravoj vezi, gde jedno drugom pripadamo, uvek neko čekanje i nada da će odnos da se zaozbilji i pređe na drugi nivo. To se nikad nije desilo, ni sa jednim dečkom. Do tog trenutka jednostavno nisam znala šta znači biti u vezi, držati se za ruku, deliti život, misli i emocije sa nekim. Nisam mogla ni da zamislim da mi se to desi, a želela sam muža i porodicu. Činilo se nemogućim.

Branka je pretpostavila da bi uzrok mojih nekvalitetnih odnosa i izbora partnera skriven u nekoj od prethodnih inkarnacija i dogovorile smo se da radimo regresiju u prošle živote. Imale smo šta da vidimo. Ja, kao žena jednog mornara, koja ga čeka kod kuće sa decom da se vrati sa plovidbe, željna ljubavi i pažnje, obožavam ga. On hladan i nezainteresovan. Dolazi i odlazi, i tako godinama… Dok jednom samo nije odlučio da se više ne vrati. Poslavši mi pismo o tome. Napuštanje me je potpuno slomilo, toliko da se nikada više do kraja tog života nisam otvorila za ljubav. Deca su odrasla i razišla se, a ja sam ostala sama i patila, do zadnjeg dana. Čekala sam ga i patila. Ostala trauma do kraja života od koje se nikad nisam oporavila.

I tako sam ponela obrazac u ovaj život i podsvesno nastavila da biram partnere, kakvog sam tada imala, nezainteresovane i nedostupne, koji ne žele da se posvete, ne bih li uspela da ispravim to što se desilo, da dam tom čekanju smisao i da ga zaista dočekam i privolim na jedan kvalitetan odnos. Kada sam u tretmanu to osvestila, uradile smo isceljenje te traume i moje duše i obrisale taj obrazac.

Osetila sam veliko olakšanje i razumevanje svog sadašnjeg života. Znala sam da sam spremna za promenu. Nije prošlo svega nekoliko meseci, nakon regresije, kada sam upoznala svog sadašnjeg supruga sa kojim u trenutku dok ovo pišem očekujem drugo dete. Nisam sigurna da li bih uopšte bila u stanju da primetim svog muža, da nisam prošla kroz ovo iskustvo. Regresoterapija je učinila da posmatram svet nekim drugim očima, da informacije i događaje vidim na drugačiji način i da od života uzmem najbolje. Mogu reći da sam jedna srećna, ispunjena žena, beskrajno zahvalna što živimo u vreme kada su stvarno čuda moguća.”

Ana Perić, Beograd

KAKO RADIMO REGRESOTERAPIJU

Regresoterapija se radi putem hipnoze, odnosno dubokog theta transa. To je stanje duboke koncentracije na naš unutrašnji svet, odnosno povezivanje sa našom dušom. U tom stanju imamo perspektivu duše, oslobođenu od ograničenog ugla shvatanja našeg ega. Imamo širu sliku i razumemo viši smisao nekih odnosa, problema, strahova ili blokada.

Tokom ovog tretmana dobijaš odgovore na pitanja sa kojima si došla, ali i mnogo više od toga. Iskustvo bude toliko bogato informacijama da integracija istih traje dugo nakon tretmana.

Ovo je iskustvo koje zaista menja život i najčešće se radi samo jednom. Ovaj pristup ne samo što menja tvoju percepciju celokupnog života, već menja i tvoj odnos prema sebi. Približava te sebi, povećava nivo pažnje i ljubavi koju sebi pružaš.

Kada shvatiš da si zaista voljeno biće univerzuma, koje zaslužuje sve najbolje i kada sagledaš da svega ima i više nego dovoljno za sva živa bića u univerzumu, bićeš spremna da odbaciš stare ograničavajuće modele i da se prepustiš bezuslovnoj ljubavi univerzuma i svim blagoslovima, koje ti pruža.

Obzirom da je ovakva seansa vođena od strane duhovnog sveta, uvek ti je dato da otkriješ informacije koje su isključivo za tvoje najviše dobro i napredak u ovom životu. Sve što saznaš o sebi i svojim prethodnim postojanjima, može samo doprineti prosperitetu ovog života.

Ova vrsta tretmana je namenjena svim dušama koje tragaju za višim smislom, unutrašnjom slobodom ili unapređenjem bilo kog aspekta svoga života. Neki ljudi su manje podložni hipnozi od drugih, to je jedina razlika, pa je stoga potrebna prvo konsultacija sa terapeutom i nakon toga eventualna priprema za seansu hipnotičke regresije.